Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Világbajnokkal tornáztak

Különleges élményben lehetett részük a Németh Imre Általános Iskola alsós diákjainak, akiknek november 24-én Molnár Péter világbajnok kajakos tartotta a testnevelés órát.

A 29 esztendős sportolónak a nyári milánói kvalifikációs világbajnokságon duplán kellett megdolgoznia a sikerért. A K2-200 méteres versenyszámban ugyanis a rendezők visszalőtték rajtot, amit a kilenc döntős hajóból hét nem hallott meg, így ők komoly versenyt vívtak a helyezésekért. A célba érkezést követően azonban közölték velük, hogy 40 perc múlva megismétlik a futamot. A magyar hajóban ülő Molnár Péter és Tótka Sándor végül a hivatalos finálét is megnyerte.

Fotó: Balogh Róbert

A dupla erőfeszítés egy aranyat – és olimpiai kvalifikációt – ért, mely érmet a november 24-i rendhagyó testnevelés órán a Németh Imre Általános Iskola növendékei is megtekinthettek. Ezen kívül a világbajnok sportoló segítségével az evezéssel is megismerkedhettek, és zsámolyok segítségével azt is kipróbálhatták, milyen nehéz egy hajóban két embernek egy ritmusban eveznie. A Németh Imre Általános Iskola pedagógus munkaközössége az év folyamán több rendhagyó testnevelés órát tervez, melyen szeretnének minél több olimpikon sportolót megismertetni a diákokkal. A cél, hogy a jövő évi olimpián már ismerős sportolóknak szurkolhassanak a gyerekek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb