Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Visszatért a Mórába Hans, a nyúl

Régen látott szereplő állt színpadra a Móra Ferenc Általános Iskola idei sváb bálján. Hans, a nyúl legutoljára négy évvel ezelőtt járt az Újváros parki intézményben, hogy az elfogadásra nevelje a diákokat.

A rendezvényen előadott darabnak ennek megfelelően a Hans Haze visszatér címet adták. A mese egy olyan kisnyúlról szól, amelyik nem szereti a répát. A műsorban az iskola minden nemzetiségi diákja szerepet vállalt.

Fotó: Képszerkesztőség

– A történeten keresztül az elfogadásra, egymás megértésére ösztönözzük a gyerekeket. Intézményünknek ugyanis van egy másik nevelési elve is, a Békés iskola elnevezésű program, amelyben a német nemzetiségi gyerekek ezen a darabon keresztül is részt tudtak venni – mondta dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi, az intézményvezetői jogkörben eljáró intézményvezető-helyettes, aki azt is elárulta, hogy a Zuglói Német Önkormányzat ezúttal 200 ezer forinttal támogatta a rendezvényt. – Ebből az év többi nemzetiségi programjára is tudunk fordítani valamennyit, most pedig a díszletet, illetve a jelmezeket finanszíroztuk az összegből. Utóbbiakat egyébként az órákon is használjuk majd drámajátékos foglalkozások keretében – tette hozzá.

Az idei sváb bálon – amelyen vendégváró falatokkal és táncházzal is készültek a szervezők – az önkormányzat részéről Hajdu Flórián alpolgármester, a tankerület részéről pedig Soltész Lászlóné is részt vett. Az ünnepségre az iskola egykori igazgatója, Horváth Gizella és két volt némettanár, Értekes Anikó, illetve Komoróczy Márta is eljött.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.