Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Visszatért a Mórába Hans, a nyúl

Régen látott szereplő állt színpadra a Móra Ferenc Általános Iskola idei sváb bálján. Hans, a nyúl legutoljára négy évvel ezelőtt járt az Újváros parki intézményben, hogy az elfogadásra nevelje a diákokat.

A rendezvényen előadott darabnak ennek megfelelően a Hans Haze visszatér címet adták. A mese egy olyan kisnyúlról szól, amelyik nem szereti a répát. A műsorban az iskola minden nemzetiségi diákja szerepet vállalt.

Fotó: Képszerkesztőség

– A történeten keresztül az elfogadásra, egymás megértésére ösztönözzük a gyerekeket. Intézményünknek ugyanis van egy másik nevelési elve is, a Békés iskola elnevezésű program, amelyben a német nemzetiségi gyerekek ezen a darabon keresztül is részt tudtak venni – mondta dr. Pattantyúsné Tóth Gyöngyi, az intézményvezetői jogkörben eljáró intézményvezető-helyettes, aki azt is elárulta, hogy a Zuglói Német Önkormányzat ezúttal 200 ezer forinttal támogatta a rendezvényt. – Ebből az év többi nemzetiségi programjára is tudunk fordítani valamennyit, most pedig a díszletet, illetve a jelmezeket finanszíroztuk az összegből. Utóbbiakat egyébként az órákon is használjuk majd drámajátékos foglalkozások keretében – tette hozzá.

Az idei sváb bálon – amelyen vendégváró falatokkal és táncházzal is készültek a szervezők – az önkormányzat részéről Hajdu Flórián alpolgármester, a tankerület részéről pedig Soltész Lászlóné is részt vett. Az ünnepségre az iskola egykori igazgatója, Horváth Gizella és két volt némettanár, Értekes Anikó, illetve Komoróczy Márta is eljött.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb