Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zugló kezdeményezésére változik a fővárosi parkolási rendelet

A Fővárosi Közgyűlés a parkolási rendeletét ma megváltoztatva lehetővé tette, hogy a Hungária krt-on élő autósok is igénybe vehessék a kerület parkolási kedvezményeit. A testület elfogadta Karácsony Gergely polgármester másik javaslatát is, így Zuglóban eltörölték azt a kötelezettséget, hogy a parkolójegyet az autóban ki kell tenni. Megszűnik a hétvégi fizetőparkolás is a Városligetben.

Mivel a Hungária krt. fővárosi tulajdonú, így eddig ott a Főváros nem engedte a kerületi parkolási kedvezmények érvényesítést. A zuglói polgármester javaslatára – aki a helyi képviselő-testület felhatalmazásával fordult a Fővároshoz – a közgyűlés ma feloldotta ezt a tilalmat, és lehetővé tette, hogy a Hungária krt-on élő autótulajdonosok is éljenek a lakóhelyük szerint járó kedvezménnyel.

Karácsony Gergely kezdeményezésére a Fővárosi Közgyűlés ma törölte a parkolójegy kihelyezésének kötelezettségét is Zuglóban. A fővárosi parkolási rendelet ugyanis eddig nem vette figyelembe az új típusú, klaviatúrás parkolóórákat, és előírta, hogy a megváltott parkolójegyeket jól látható helyre ki kell tenni. Zugló esetében ez a fővárosi előírás indokolatlan volt, hiszen a központi rendszer a rendszám begépelésével automatikusan rögzítette az autót és a parkolás megkezdését is.

A Hungária körúti kedvezmények igénybevételével, valamint a parkolójegyek kihelyezésével kapcsolatos döntés a kihirdetést követő 30 nap elteltével lép hatályba, a teendőkről a lakosságot a parkolás üzemeltetését végző ZKNP időben tájékoztatja majd.

A városligeti hétvégi parkolás eltörléséről szintén ma döntött a fővárosi testület, a döntés még nem hatályos, a hatálybalépés időpontjáról egyelőre a Főváros tájékoztatását várja a zuglói önkormányzat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb