Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóban lesz a Szuperkupa

Zugló ugyan lemaradt az idei labdarúgó Európa-bajnokságról (amit jövőre halasztottak), és a koronavírus-járvány miatt a kerületi (és magyar) szurkolók idén nyáron nem láthatták élőben a legutóbbi és az azelőtti világbajnok franciákat és németeket, valamint az Európa-bajnok portugálokat. Illetve nem láthatták élőben a magyar válogatottat sem, amelynek még volt esélye az EB-n való szereplésre. De jó hír a szurkolóknak, hogy mégsem maradnak világfutball nélkül.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága ugyanis néhány nappal ezelőtti videókonferenciás ülésén úgy határozott, az idei európai Szuperkupa-mérkőzést szeptember 24-én a Puskás Arénában rendezik majd meg. Az eredeti helyszín Porto lett volna, de Portugália másik nagy városa, Lisszabon Isztambul helyett beugróként augusztusban a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének ad majd otthont, ezért volt szükség a helyszínváltoztatásra. A Bajnokok Ligájában olyan együttesek vannak még érdekelve, mint a PSG, az Atletico Madrid, a Lipcse (a zuglói Gulácsi Péterrel a kapujában) és az Atalanta, míg a Barcelona, a Real Madrid, a Manchester City, a Bayern München, a Juventus és a Napoli egyaránt reménykedik a továbbjutásban. Az Európa Liga nagy esélyesei az Internazionale, az AS Roma, az Eintracht Frankfurt, a Bayern Leverkusen, a Sevilla és a Manchester United. Az európai Szuperligáért rendezett mérkőzésen szeptemberben, Zuglóban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga két győztese küzd majd meg egymással, így biztos, hogy két, a világ labdarúgásában is kiemelkedően nagy csapatot láthat majd a nagyközönség.

Ugyancsak az UEFA júniusi videókonferenciáján döntöttek arról, hogy az Európa Liga 2022-23-as sorozatának döntőjét is a Puskás Arénában rendezik majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb