Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói kézilabdázók országos rekordja

A KSI SE Kézilabda-szakosztálya öt évvel ezelőtt alakult, a születésnapot pedig egy 26 órás nyilvános edzéssel ünnepelték az Elektromos Népfürdő utcai sportcsarnokában május 29-én és 30-án.

A 26 óra új magyar csúcs, a korábbi rekordot a pápai sportegyesület 25 órával tartotta. “A rendezvénnyel, melyre csaknem két hónapot készültünk, több célunk is volt. Egyrészt méltó módon megünnepelni a jubileumunkat, másrészt rekordot dönteni. A nevezési díjakból befolyt összegből pedig eszközöket szerettünk volna vásárolni a szociális otthonokban élő, kis és halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek gondozását végző Csemete Alapítványnak” – mondta Szabóné Balogh Judit szakmai vezető.

Fotó: Riersch Tamás

A 26 órás sporteseményt, illetve annak jótékony hatását Karácsony Gergely polgármester is kiemelten fontosnak tartotta, aki dr. Simicskó István honvédelmi miniszter társaságában látogatott ki a KSI ünnepi edzésére. “Bár az Elektromos csarnok a XIII. kerületben található, mi zuglóiak mégis itthon érezhetjük magunkat. A KSI ugyanis patinás XIV. kerületi egyesület, melynek rendhagyó kezdeményezésére még idegenben is büszkék lehetünk” – mondta a polgármester.

Az edzést számos olimpikon, olimpiai és világbajnok sportoló is megtekintette, a hangsúly azonban a zuglói klub utánpótlásán volt. A KSI SE Kézilabda Akadémiáján ugyanis csaknem 250 gyerekkel foglalkoznak, 14 év alatt sportiskolai, 14 felett pedig akadémiai szinten. Innen a legjobbak a Nemzeti Kézilabda Akadémián folytathatják pályafutásukat.

A 26 órás edzésen 42 csapat vett részt, amelyek 20 perces edzőmérkőzéseket játszottak egymással. A csapatok vagy fekete, vagy piros mezben szerepeltek, és a dobott gólokat a színek alapján összesítették. A párharcot végül 1018-1013-ra a feketék nyerték, de az ezer gólos fő célt mindkét fél teljesíteni tudta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb