Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói legenda a hírességek között

A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) Végrehajtó Bizottsága Zugló legendás vívóját, a háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok Fenyvesi Csabát is beválasztotta a Hírességek Csarnokába.

Zugló posztumusz díszpolgára, a BVSC-Zugló egykori párbajtőrvívója tizenharmadik magyarként került be a nemzetközi szövetség által 2013-ban létrehozott Hall of Fame-be.

A FIE minden esztendőben öt vívót vagy vívásért dolgozó személyt választ be a Hírességek Csarnokába. A jelölteket a nemzeti szövetségek választják ki, és terjesztik a nemzetközi testület elé, az öt kiválasztottról pedig a FIE Végrehajtó Bizottsága dönt.

A Hall of Fame eddigi magyar tagjai: Bay Béla (zuglói), Elek Ilona (zuglói), Gedővári Imre, Gerevich Aladár, Kamuti Jenő (zuglói), Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Nagy Tímea, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál és Szabó Bence. Hozzájuk csatlakozott tizenharmadikként a 2015-ben elhunyt Fenyvesi Csaba, aki sportpályafutását befejezve előbb a BVSC-Zugló vívószakosztályának az elnöke, majd haláláig tiszteletbeli elnöke volt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb