Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói sikerek öttusában

Két zuglói sportoló is érmes lett az idei öttusa Európa-bajnokságon. A nőknél, a KSI-nevelésű (jelenleg újpesti), de mind a mai napig Zuglóban élő Gulyás Michelle egyéniben bronzérmes, csapatban pedig ezüstérmes lett, míg a férfiak mezőnyében, a KSI SE kitűnősége, Bereczki Richárd mindkét számban aranyérmet szerzett.

Az ifjúsági olimpiai bronzérmes, többszörös felnőtt világbajnoki érmes Gulyás Michelle úgy vágott neki az idei versenynek, hogy megszerezze végre pályafutása első felnőtt Európa-bajnoki érmét. A 22 esztendős zuglói sportoló ennek megfelelően versenyezve mindent megtett a siker érdekében. Az utolsó, kombinált számnak a hetedik helyéről vágott neki, ám szédületes hajrával harmadikként ért célba.

Zuglói sikerek öttusában - fotó

Fotó: pentathlon.hu

Ennek a jó teljesítménynek, illetve a szintén KSI-s nevelésű Simon Sarolta hatodik, és Barta Luca tizedik helyének köszönhetően a magyar női csapat az Eb második helyén végzett.

Még ennél is nagyobb sikert könyvelhetett el a zuglói klub fiatal sportolója, Bereczki Richárd, aki az 59 fős mezőnyből először magabiztosan jutott a döntőbe, majd ott minden számban kiegyensúlyozottan teljesítve nagy fölénnyel nyerte a kontinensviadalt. S mivel ebben a számban is jól szerepeltek a magyarok, Bereczki egyéni első és Szép Balázs második helye az összesítésben a csapatot is a dobogó tetejére repítette.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb