Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói úszók is megfertőződtek

Növekszik a pozitív teszteredmények száma a sportágakban is. Válogatott úszókat fertőzött meg a koronavírus, állapotukról nem érkeztek rossz hírek, ellenben karanténba kerültek.

Ahogy arról a híradások (és maguk az érintettek is) beszámoltak, több válogatott úszónak is pozitív lett a megismételt vírustesztje. A Magyar Úszó Szövetség kedd esti (március 31-i) közleményében az áll,

Mint ismert, a Magyar Úszószövetség a sportág speciális igényeit szem előtt tartva az elmúlt időszakban igyekezett megoldást találni arra, hogy a válogatott versenyzők továbbra is medencés edzéseket végezhessenek. Az uszodák üzemeltetőivel – elsősorban a Nemzeti Sportközpontok vezetőivel – és az állami sportvezetéssel abban állapodott meg a MÚSZ, hogy a külföldi edzőtáborokban készülők közül csak azok állhatnak edzésbe, akik átestek két koronavírus-teszten, és a három nap különbséggel elvégzett tesztek egyaránt negatív eredményt hoztak, valamint hazatérésüket követően 14 napot karanténban töltöttek. A korábban is Magyarországon tréningezőknél egy negatív teszt volt az előírás. (A MÚSZ a mintavételhez egy magánszolgáltatót vett igénybe, míg a teszteket államilag akkreditált laborokban dolgozták fel – az eljárás teljes költségét a szövetség saját forrásaiból fedezte.) A tesztelésen részt vett a válogatott keret valamennyi tagja, illetve a válogatott mellett dolgozó szakemberek (edzők, gyúrók) is. A szövetségbe folyamatosan érkeznek az eredmények, melyek kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt. Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, melyeket követően 14 napra karanténba vonultak, azaz hazatérésük óta egyikük sem vett részt edzéseken.

Az első pozitív mintát szolgáltató sportoló Zugló és a magyar sporttörténet első ifjúsági olimpiai bajnoka, az azóta már felnőtt világ- és Európa-bajnoki címekkel és olimpiai bronzéremmel is rendelkező Kapás Boglárka volt. Majd nem sokkal később kiderült, hogy a BVSC-Zugló több versenyzője és edzője is vírushordozó. Mindnyájuk esetében ugyanaz volt a recept: az első tesztjük negatív, a második viszont már pozitív volt. Információk szerint 16 válogatott úszónak lett pozitív a vírustesztje, de többük esetében a biztos diagnózis felállítása érdekében egy harmadik tesztet is végeznek majd.

A BVSC-Zugló úszói nemrég a törökországi Erzurumban magaslati edzőtáborban voltak, ahonnan visszatérve a világ- és ötszörös Európa-bajnoki bronzérmes Kozma Dominiknek, a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes Bohus Richárdnak, illetve a szakosztály vezetőedzőjének, Nagy Péternek is pozitív lett a vírustesztje.

„A fertőzöttektől kapott információk alapján egyelőre egyikük sem igényel különleges orvosi ellátást, ugyanakkor az állami járványügyi hatóságok már felvették velük a kapcsolatot. Amennyiben bármelyikük kezelésre szorulna, úgy rájuk is a jelenleg érvényben lévő országos egészségügyi protokoll szabályai vonatkoznak” – áll a szövetség közleményében.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb