Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglóiak a legjobbak között

Öt zuglói diák mellett a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskolát is díjazták a Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) hagyományos gáláján, március 22-én.

A Csanádi idén a köznevelési típusú általános iskolák között a negyedik, míg a középiskolák között a második helyen végzett. A zuglói iskola adta emellett az év legjobb sportiskolás fitnessversenyzőjét, ebben a kategóriában ráadásul idén először adtak át elismerést. Ezt Szabó Nikolett kapta, aki 2015-ben a junior Európa-bajnokságon első, a bakui Európa Játékokon abszolút kategóriában, illetve az Arnold Classic Europe versenyen és az Amatőr Olimpián is második lett, a felnőtt világbajnokságon pedig a negyedik helyen végzett.

Fotó: Képszerkesztőség

Az év legjobb sportiskolás korcsolyázója is a zuglói sportiskolából került ki: Liu Shaoang a junior vb-n még csak nyolcadik volt, ám az ifjúsági olimpián már harmadik, a felnőtt Európa-bajnokságon a váltó tagjaként második, a felnőtt vb-n második és harmadik, a világkupa-versenyeken első és harmadik volt, az országos bajnokságon pedig három számban egy első, egy második és egy harmadik helyet szerzett. A gála szervezői a testvérét, – a tavaly szintén a Csanádiból elballagott – Liu Shaolin Sándort, aki a rövidpályás gyorskorcsolyában a közelmúltban az első magyar világbajnoki aranyérmet, illetve összetettben az első érmet szerezte, különdíjban részesítették.

Rajtuk kívül még két zuglói sportolót értékeltek az idei gálán: a Vörösmarty gimnázium tanulóját, a KSI SE kajakosát, Racskó Fruzsinát az év legjobb sportiskolás kajakosának, Boros Alexandrát, a Kölcsey gimnázium diákját, a KSI SE öttusázóját pedig az év legjobb sportiskolás öttusázójának választották. A díjátadón a Magyar Olimpiai Bizottság is képviseltette magát, a gála végén pedig a jelen lévő vezetőik úgy döntöttek, hogy új tornaszőnyeggel ajándékozzák meg a Csanádit. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb