Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

75 éves Zugló legidősebb aktív edzője

Lipovits Gyula, a BVSC-Zugló legendás asztaliteniszedzője 1978 óta áll a zuglói klub alkalmazásában.

A szakember mindig hangsúlyozza, edzői sikereit ne neki, hanem az asztalitenisz szakosztályunknál dolgozó szakmai teamnek tulajdonítsák. Ő ugyanis hetvenöt évesen is csak csapatban tud gondolkozni. Az elmúlt évtizedekben olyan játékosok fordultak meg a keze alatt, mint Németh János, Monostori Péter, Vitsek Iván, Lindner Ádám, Bátorfi Zoltán, Varga Zoltán, Németh Károly, Marsi Márton, Fazekas Péter, Pagonyi Róbert, Jakab János, Zwickl Dániel vagy például Molnár Krisztián. Eleinte csak másodállásban nevelgette a tehetségeket, a Szőnyi út 1985-től lett a fő munkahelye.

Lipovits Gyula 15 évesen kezdett el pingpongozni. Játszott a BEAC majd a VM Közért csapatában. Utóbbi együttes ádáz ellenfele volt a nagy BVSC-nek, amely mögött sokszor végzett a második helyen a bajnokságban. A VM Közérttel Lipo kétszer volt ezüstérmes a Vásárvárosok Kupájában is. Legnagyobb egyéni sikerét szintén a zuglói klubnak köszönheti, ugyanis a BVSC-s Börzsei Jánossal párban nyerte meg az országos bajnokságot. A legjobb helyezése a magyar ranglistán a 14. volt, de mindezt egy olyan időszakban érte el, amikor Jónyer, Klampár és Gergely nemcsak a magyar mezőnyt, hanem az egész világot uralta.

Lipo ma főleg az újoncokkal, a serdülőkkel és az ifikkel dolgozik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb