Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ezüstéremmel búcsúzott

Ezüstérmes lett Kiss Balázs, a BVSC-Zugló birkózója a varsói Európa-bajnokságon. A zuglói sportoló számára ez a siker valószínűleg sportpályafutásának befejezését jelentette.

Kiss Balázs a magyar birkózás és magyar sport egyik nagy ikonja. A 38 esztendős zuglói sportoló küzdeni tudása, sporthoz való hozzáállása példaértékű mindenki számára. A BVSC-Zugló birkózó szakosztályának vezetője az utolsó pillanatig harcban volt a tokiói részvételért, amelyről végül egy furcsa hármas szétbirkózás révén maradt le egy nála 18 évvel fiatalabb versenyzővel szemben. Az április végi varsói Európa-bajnokságon – jutalomként a hosszú pályafutásáért – azonban még ő képviselhette a magyar színeket a kötöttfogásúak 97 kg-os súlycsoportjában. Balu (Kiss Balázst birkózó körökben mindenki ezen a néven nevezi) pedig szeretett volna méltóképpen búcsúzni a nemzetközi mezőnytől.

A negyeddöntőben és az elődöntőben is rendkívül koncentráltan birkózott, ennek köszönhetően azeri és fehérorosz ellenfelét is legyőzte, így az Európa-bajnoki aranyéremért is szőnyegre léphetett. Ellenfele azonban a súlycsoport legjobbja, a többszörös világbajnok orosz Jevlojev volt, aki ráadásul jóval fiatalabb Balunál. Az orosz versenyző pedig ezt az előnyét is kihasználva megszerezte az aranyérmet. Kiss Balázs tehát egy Eb-ezüsttel – amely a hetedik érme volt felnőtt világversenyről – búcsúzott a versenyzéstől. A 2009-ben világbajnoki aranyat szerző sportoló hivatalosan még nem jelentette be visszavonulását, ám a jövőben várhatóan a sportvezetői feladataira koncentrál, illetve hamarosan apaszerepben is helyt kell állnia.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb