Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A legjobb zuglóiak

A szakszövetségek év végi értékelése szerint idén hét zuglói kötődésű sportolót is a legjobbnak választottak saját sportágában.  

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szakszövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, hogy a sportágukban kik az év legjobbjai. A megkeresésre idén 54 sportág szövetsége válaszolt. A riói olimpia aranyérmesei közül a Zuglóban élő párbajtőröző Szász Emese már ötödik alkalommal bizonyult sportága legjobbjának.

Ám nemcsak Zugló újdonsült díszpolgára büszkélkedhet a sportága legjobbja címmel, idén a szakszövetségek több zuglói sportolót is az élre soroltak. A kerékpárosoknál például a pálya szakágban elsöprő volt a zuglói fölény: a nőknél a BVSC-s Borissza Johanna Kitti, a férfiaknál pedig a szintén BVSC-s Lovassy Krisztián bizonyult a legjobbnak.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók közül a korábbi csanádis diákot, az idén világbajnoki címet szerző Liu Shaolin Sándort választották a legjobbnak. Öttusában a férfiaknál a KSI világ- és Európa-bajnoka, Kasza Róbert bizonyult a legjobbnak, taekwondóban a Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében működő MTK Taekwondo szakosztályának a versenyzője, Patakfalvy Luca volt a legjobb, míg a szertornázók között az olimpiát is megjárt KSI-s Hidvégi Vid érdemelte ki az Év legjobbja címet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb