Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A Lyon zuglói ásza

Jól alakul a magyar – és a zuglói – női labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének kikiáltott Horváth Petra karrierje.

A 2008-as születésű zuglói tehetséget ugyanis nemrégiben a női labdarúgás „Real Madridja”, a francia Olimpique Lyonnais igazolta le. Petra hamar kivívta helyét csapatában, olyannyira, hogy rövid időn belül a Lyon első számú büntetőrúgója lett. Teljesítményére már a francia nagycsapat férfi szakágánál is felfigyeltek, és Petrát egyre többször hívják a korosztályos fiúk edzéseire. A Lyonnál nagyon ritka, hogy lány játékos ekkora figyelmet kapjon a férfi szakágtól. Petra azonban rutinosan mozog a fiús közegben, hiszen edzői itthon is a fiúk között játszatták őt.

Pályafutása a Szőnyi úton, a BVSC-Zugló színeiben kezdődött. Még a vasutasoknál volt, amikor 2018-ban az Olimpique Lyonnais meghívta őt néhány edzésre. Akkor azonban a Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákja túl fiatal volt még egy ekkora lépéshez. Álmai beteljesüléséhez azonban már nem kellett „sokat aludnia”, mert rövid MTK-s kitérő után 2021-ben már a francia sztárklub korosztályos csapatában találta magát.

Az Olimpique Lyonnais 18-szoros bajnok, 11-szeres kupagyőztes és 7-szeres Bajnokok Ligája-győztes felnőtt csapatában játszik a magyar származású, de német válogatott Marozsán Dzsenifer is, akinek nagy szerepe volt a zuglói tehetség Lyonba igazolásában. Ő és az édesapja figyeltek fel az interneten Petra adottságaira, ők hívták három éve Lyonba a zuglói kislányt, és azóta is figyelemmel kísérték a pályafutását, hogy aztán bátran javasolják őt a legjobb női labdarúgócsapat vezetőinek figyelmébe. Ez a mesés történet minden bizonnyal a mesés karrier kezdete.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb