Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A paralimpia jegyében telt az Ovi-kupa

Huszonötödik alkalommal rendezték meg az Ovi-kupát, a dr. Mező Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában idén a Zuglói Egyesített Óvoda 22 tagintézménye mérkőzött meg az ajándékokért.

A szervezők a hagyományokhoz hűen négy etapban bonyolították le a versenyt, így négy győztest és közülük egy abszolút győztest hirdettek. Ez utóbbinak régen azért volt jelentősége, mert az abszolút győztes a kupa mellé a következő évi Ovi-kupa rendezését is feladatául kapta. Idén azonban változott a helyzet, a jövő évi rendezőt ugyanis sorsolni fogják. Az idei Ovi-kupát viszont még a 2020-as győztes Hétszínvirág Tagóvoda rendezte. A szervezők pedig az idei eseményt a paralimpia jegyében hirdették meg.

A gyerekeknek a szülők hangorkánja közepette nehezített ügyességi feladatokat kellett időre teljesíteniük, a díjakat pedig olyan kiváló parasportolóktól vehették át, mint a kerekesszékes paralimpiai vívó, zuglói díszpolgár Veres Amarilla, a paralimpiai bajnok úszó Tóth Tamás, illetve a két kiváló para-asztaliteniszező, Arlóy Zsófia és Majsai Károly. A verseny főrendezője az elmúlt évekhez hasonlóan Martinek János, kétszeres olimpiai bajnok öttusázó volt.

A mozgás megszerettetését a gyerekekkel nem lehet elég korán elkezdeni – mondta Horváth Csaba polgármester, aki megnyitotta a rendezvényt -, éppen ezért fontos támogatni ezt az eseményt, amely láthatóan mindenkinek, gyerekeknek és szülőknek egyaránt örömöt nyújt.

Az idei Ovi-kupa fordulógyőztesei a Mókavár, a Tündérkert, a Játékszín és a Rózsavár ovik lettek, az abszolút győztesnek járó kupát pedig a legutóbbi intézmény csapata vihette haza.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb