Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Átadták a Liu-díjat

Két év után ismét Csanádi-napot tartottak az Őrnagy utcában. Kicsit kevesebb vendéggel, kicsit rövidebben, mint a korábbi években, de mégis ünnepélyes keretek között tudtak megemlékezni a névadóról.

Az Őrnagy utcai iskola majdnem napra pontosan 33 évvel ezelőtt, 1989. május 25-én vette fel a Fradi-legenda és nemzetközi hírű sportvezető, dr. Csanádi Árpád nevét. Ezzel pedig az ország első olimpiai iskolájává vált, amely ma is példaértékű a többi oktatási intézmény számára.

Iskolánk 33 éve a diákok tudatos sportolóvá nevelését-oktatását vállalta fel, olyan fiatalokét, akik reményeink szerint magas szinten az élsport mellett kötelezték el magukat – mondta Rúzsa Sándor intézményvezető az idei ünnepségen.

A Csanádi-napon a résztvevők hagyományosan megkoszorúzták a névadó, dr. Csanádi Árpád, az iskolaalapító Schlegel Oszkár igazgató, illetve a ferencvárosi és újpesti legenda, Deák Ferenc Bamba és az olimpiai bajnok kalapácsvető, Zsivótzky Gyula emléktábláját, majd az udvaron felállított kopjafánál egy gyertyagyújtással emlékeztek az elmúlt Csanádi-nap óta elhunyt élsportolókról.

A Csanádi-napok hagyományai közé tartozik, hogy a legjobban teljesítő tanulókat sportáganként is jutalmazzák. A megszokott díjak (Csanádi-plakett, Csanádi-díj, Palánta-, Elek Ilona-, Schlegel Oszkár-, Deák Ferenc-, Fábián Dezső-, Cséfay Sándor-, Kozma István-, Zsivótzky Gyula-díjak) mellett azonban idén négy új elismerést is átadtak. A legjobb jégkorongozó az ifjabb Ocskay Gábor-, a legjobb kerékpáros a Lelkes Győző-, a legjobb asztaliteniszező a Klampár Tibor-díjat vehette át, míg az iskola alapítványa idén Zugló két Díszpolgáráról, a volt csanádis olimpiai bajnok testvérpárról, Liu Shaoangról és Liu Shaolinról is elnevezett egy elismerést, mellyel elsőként az ifjúsági világbajnoki ezüstérmes Major Dominik teljesítményét jutalmazta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb