Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Azbesztmentes lett a Körcsarnok

Az elmúlt hónapokban az azbesztmentesítés miatt a birkózók a BVSC-Zugló Tatai úti birkózótermében készültek, december végén azonban birtokukba vehették a szaunával és jakuzzival is felszerelt létesítményt.

Öt évvel ezelőtt Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség korábbi elnöke kérte Simicskó István akkori szakállamtitkártól, hogy a lebontásra ítélt Körcsarnokot adják át a birkózóknak, akik a Gerevich Aladár Sportcsarnok tervezett felújítása miatt várhatóan otthon nélkül maradnak. A kérést a Magyar Olimpiai Bizottság is támogatta, így a nagy múltú létesítményt 2014-ben a birkózóknak adták.

A költözést azonban hátráltatta, hogy a létesítmény építésekor egészségre ártalmas azbesztet is használtak. Az épület azbesztmentesítése februárban kezdődött, majd a korábbi küzdőtéren hat birkózószőnyeget terítettek le. Ez pontosan a duplája annak a felületnek, amely a birkózók korábbi otthonában, a Müller Ferdinánd birkózóteremben rendelkezésükre állt. Emellett a felújított Körcsarnokban szaunát és jakuzzit is elhelyeztek, így minden adott lett ahhoz, hogy a birkózók jó körülmények között készülhessenek a versenyekre.

Az elmúlt hónapokban a birkózók a BVSC-Zugló Tatai úti birkózótermében készültek, de december végén beköltözhettek új otthonukba. A létesítmény hivatalos avatója a január végi utánpótlás kötöttfogású csapatbajnokság lesz. A Körcsarnokban a tervek szerint edzőtáborokat és versenyeket is rendeznek majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb