Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Csúcs egy lövés volt

Világcsúccsal kezdte a 2021-es évet Péni István a Mexikói úti sportpályán edző ifjúsági olimpiai bajnok, felnőtt Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes, Európa Játékok bronzérmes sportlövő.

A zuglói sportoló a Százhalombattán rendezett openen, amely egyben a második Európa-bajnoki válogató is volt, a férfi légpuskások versenyében az alapszakaszban és a döntőben is jobb eredményt ért el, mint az aktuális világcsúcs.

– Nagyon boldog vagyok, hiszen az alapban és a döntőben is világcsúcs felett tudtam lőni 634,4 és 254,5 köregységekkel – mondta a kerület egyik tokiói reménysége. – És természetesen annak is örülök, hogy 2021-ben is sikerült aranyéremmel nyitnom az évet.

Fotó: Magyar Sportlövők Szövetsége

A hazai szövetség közlése alapján Péni az alapversenyben kilenc tizeddel jobbat lőtt a fennálló világrekordnál. Ráadásul a döntőben is rajt-cél győzelmet aratott, végig nagy tízeseket lőtt, eredménye pedig 254.5 kör volt. Ez azonban nem számít hivatalos világcsúcsnak, mert azt csak olimpián, világbajnokságon, világkupán és Európa-bajnokságon lehet lőni. A sportlövők első világversenyét – több mint egy év kihagyás után – márciusban, Finnországban rendezik majd, ahol Péninek lehetősége lesz remek eredményeit hivatalossá tenni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb