Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Egy kislány nagy sikere

Bronzérmet szerzett a Franciaországban zajló korosztályos világbajnokságon a BVSC-Zugló 15 esztendős kardvívója, Pusztai Liza.

Alig egy hónappal az újvidéki kadet Európa-bajnokságon szerzett két aranyérem után, Pusztai Liza újabb nagy sikert aratott. Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa a franciaországi Bourges-ban rendezett korosztályos világbajnokságon is dobogóra állhatott. Liza esélyeshez méltóan kezdett a francia városban, a selejtezőből könnyedén jutott a főtáblára, ahol ugyancsak könnyen verte amerikai, bolgár, kolumbiai és koreai ellenfelét. Az elődöntőben azonban megremegett a kard a kezében, és ezt ellenfele, a szingapúri Lau ki is használta.

Liza elszántságát jelzi, hogy rendkívül el volt keseredve a 15-13-ra elveszített elődöntőt követően. A dobogó harmadik fokára azonban már mosolyogva lépett fel. A mindössze 15 esztendős tehetség idén páratlan sorozatot produkált, a két Európa-bajnoki aranya mellé ezúttal egy világbajnoki érmet is odatehetett. A történetnek pedig még nincs vége, mert Liza a kadet váltócsapatnak is tagja, amely ugyancsak jó eséllyel pályázik egy éremre, illetve a kadeteket követő juniorok versenyében is érdekelt lesz majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb