Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt a legidősebb labdarúgó

94 esztendős korában rövid betegséget követően elhunyt Raduly József, a legidősebb magyar válogatott labdarúgó, és az egyetlen olyan játékos, aki még együtt játszhatott a nemzeti csapatban Puskás Öcsivel.

Raduly József egyébként egyidős volt a leghíresebb magyar labdarúgókkal, ugyanúgy 1927-ben született, mint Puskás Ferenc, illetve Kubala László. Fiatalon a Kőbánya TC-nél és a Fűszért csapatában focizott, majd leventeként besorozták, kivitték a frontra, ahol szovjet hadifogságba került, és csak hat év múlva, 1951-ben térhetett haza.

Akkor jött Zuglóba, és a Postás színeiben újra futballozni kezdett. Első NB I-es mérkőzését is zuglói színekben vívta. A Postásnál fedezte fel magának a Vasas, amely klub 1953-ban le is igazolta a tehetséges szélsőt (állítólag a volt Postás-edző, Baróti Lajos vitte magával Angyalföldre). Pályafutása aztán a Fáy utcában teljesedett ki, piros-kék színekben bajnokságot, magyar kupát és két alkalommal közép-európai kupát nyert, míg a Bajnokcsapatok Európa-kupája 1957-58-as kiírásában az elődöntőig jutott (a Real Madrid verte ki őket).

A válogatottban 1955-ben kétszer is pályára lépett, és mind a svájciak, mind a svédek ellen győztesen hagyhatta el a pályát. Ezeken a mérkőzéseken játszott együtt többek között Puskás Ferenccel. Raduly József pályafutását befejezve több kisebb csapatnál is edzősködött.

Idős korában a Vasas örökös tiszteletbeli elnökévé választották. Halála előtt egy héttel még kint volt a Vasas Győr elleni bajnoki mérkőzésén.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb