Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

“Zugló büszkeségei” lettek a Liu-fivérek

“Zugló büszkesége” felirattal emlékplakettet adott át Zugló vezetése a Liu-fivéreknek, akik a pekingi Olimpia után ellátogattak egykori alma materükbe, a zuglói Csanádiba. Az iskola pedig díjat alapít, amely a nevüket viseli.

A pekingi téli olimpia két hőse, az egyéniben olimpiai bajnok, kétszeres bronzérmes Liu Shaoang és a bátyja, az elvett 1000 méteres olimpiai arany után vegyes váltóval bronzérmes Liu Shaolin Sándor volt a vendége a zuglói Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnáziumnak.

A két kiváló sportoló a pekingi sikereket követően elsők között az Őrnagy utcai iskolát kereste fel: korábban ugyanis mindketten az iskola diákjai voltak. A március 23-i Sportfórumon csanádis éveikről, az iskola tanáraitól kapott segítségekről, illetve sportpályafutásuk kezdeteiről is meséltek csanádis utódaiknak. A hangsúly azonban a zuglói iskolában is a februári pekingi olimpián volt, amely egy aranyat adott, egyet pedig elvett a Liu testvérektől.

A két fiú teljesítményét Bánhidi Ákos short track-edző és csapatmenedzser is értékelte, aki Sanyit és Adót (Shaoangot) elkísérte a zuglói rendezvényre. A feszített program miatt (április elején Kanadában világbajnokságot rendeznek) Horváth Csaba polgármester, Horváth Zsolt sportért felelős alpolgármester és Tóth Attila szabadidősport tanácsnok is csak a Csanádiban tudott először találkozni Zugló Díszpolgáraival.

Fotó: Balogh Róbert

– A Liu testvérek mára igazi példaképpé váltak, akik nemcsak a jégen, hanem a civil életben is példát mutatnak mindenkinek – mondta a kerület vezetője, aki „Zugló büszkesége” felirattal ellátott emlékplakettet adott át a két sportolónak.

De nemcsak a kerület vezetői, hanem a Csanádi iskola is gratulálni szeretett volna egykori diákjainak. Nem volt könnyű dolguk, hisz a 2018-as olimpiai siker után már tantermet neveztek el a Liu fivérekről, illetve a kéznyomatukat is megörökítették.

– Minden évben a május végi Csanádi-napon egy-egy neves sportolóról elnevezett díjjal jutalmazzuk az abban az évben legjobban teljesítő sportolóinkat – mondta Rúzsa Sándor igazgató. – Idén először és hagyományteremtő céllal a Liu-testvérek díjat is kiosztjuk majd, melyet a legjobb eredményt felmutató rövidpályás gyorskorcsolyázó tanítványunk kaphat meg. A Liu fiúk sikereinek köszönhetően egyre több fiatal kezd short track-ezni, akik közül sokan a mi iskolánkban tanulnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb