Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nem sikerült a bravúr Las Vegasban

Olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságot rendeztek szeptember elején Las Vegasban. A magyar csapat nagy reményekkel utazott az Egyesült Államokba, ahol azonban kiderült, az első lépcsőfok túl magasnak bizonyult a birkózók számára.

A Las Vegas-i vb-n a birkózók azért küzdöttek, hogy súlycsoportjukban az olimpiát érő első hat hely valamelyikét megszerezzék. A magyar csapat is erre készült, de néhányan közülük az eddigi eredményeik alapján előzetesen még az éremért folyó harcba is beleszólhattak. Nagy reményekkel utazott Amerikába a zuglói birkózó különítmény is: Kiss Balázs ugyanis korábban már világbajnok volt, Korpási Bálint a bakui Európa-játékokon állhatott a dobogó második fokára, míg Lám Bálint néhány éve junior világbajnoki címet szerzett, és azóta már a felnőtt versenyeken is sikerült bizonyítania.

Ezúttal azonban egyiküknek sem sikerült a bravúr, hármójuk közül egyedül Lám Bálint tudott csak mérkőzést nyerni, így az olimpiai kvalifikációt sem sikerült megszerezniük. Erre azonban még lesz esélyük: előbb a jövő évi kontinentális olimpiai kvalifikációs versenyen, ahonnan szintén súlycsoportonként az első hat jut majd ki Rióba, azt követően pedig még két nemzetközi kvalifikációs tornát is rendeznek, innen pedig az első három, legvégül pedig az első kettő szerez majd jogot az olimpiai részvételre.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb