Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elhunyt Nedeczky György

Életének 73. évében, súlyos betegséget követően elhunyt Nedeczky György, a BVSC-Zugló korábbi mesteredzője, aki versenyzőként és mesterként hat évtizedig szolgálta a vívást, a BVSC-t és második otthonát, Zuglót.

Nedeczky György 1956-ban kezdte BVSC-s pályafutását. Tagja volt a sokszoros magyar bajnok, háromszoros BEK-győztes, legendás zuglói párbajtőrcsapatnak, az edzői pályafutást Bay Bélától és Vass Imrétől, a magyar vívás legnagyobb mestereitől tanulta. Tanítványai közül Fekete Attila és Tóth Hajnalka világbajnoki címig jutott.

Nedeczky György két évvel ezelőtt jelentette be visszavonulását. Az egykori tanítványokon, sporttársakon kívül Karácsony Gergely polgármester is ellátogatott búcsúztatójára, aki személyesen köszönte meg a legendás edzőnek a hat évtizednyi zuglói szolgálatot.

Nedeczky György a Zuglói önkormányzattól 2009-ben a Zugló Sportjáért Emlékserleget, a Szeretjük Zuglót Egyesülettől pedig 2017-ben az Év Embere Életműdíjat vehette át. A mesteredzőt a Magyar Vívó Szövetség saját halottjának tekinti.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb