Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Élmezőnyben a zuglói sportolók

Huszonnégy zuglói sportoló eredményét, kiváló éves teljesítményét ismerték el a január 11-én rendezett 63. Év Sportolója díjátadó gálán.

Az Év Férfi Sportolója versenyben a zuglói kötődésű válogatott labdarúgó-kapust, Gulácsi Pétert a harmadik legjobb magyar férfi sportolónak választották meg. Ugyanebben a versenyben Zugló két olimpiai bajnok Díszpolgára, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolyázók a 7-8. helyen, Péni István sportlövő a 9., míg Korpási Bálint birkózó a 10. helyen végzett.

Az Év Női Sportolója versenyben is egy zuglói kötődésű sportoló, az úszó Kapás Boglárka végzett a harmadik helyen. Itt a tízes mezőnybe – a 8. helyen – még egy zuglói sportoló, Székely Zója tornász fért még be.

Az ÉV Csapata (a hagyományos csapatsportokban) versenyben a hetedik helyen végzett női vízilabda-válogatottnak a zuglói Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra is oszlopos tagjai voltak.

Az egyéni sportágak csapatversenyében az ÉV Csapatai között második lett a női tornászválogatott a zuglói Bácskay Csengével és Székely Zójával soraiban, míg a zuglói Bátori Szabolcsot is maga között tudó férfi tornászválogatott az ötödik, a Korpási Bálintot és Takács Istvánt felvonultató kötöttfogású birkózóválogatott a hatodik, és a Péni IstvánDénes Eszter alkotta zuglói lövészpáros pedig a hetedik lett.

Fotó: Balogh Róbert

Az Év Edzője versenyben a BVSC-Zugló kispadjáról a férfi vízilabda szövetségi kapitányi posztra kinevezett Märcz Tamást a harmadik legjobb magyar edzőnek választották. A negyedik helyre a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott két edzője, Csang Csing Lina és Bánhidi Ákos kerültek, míg a képzeletbeli versenyben a sportlövők edzője, Kissné Oroszi Edit a hetedik, a paraasztalitenisz-válogatott zuglói szövetségi kapitánya, Vígh Zsolt pedig a nyolcadik helyen végzett.

Az Év Fogyatékos Sportolója versenyben a para-asztaliteniszező Pálos Péter a negyedik, Csonka András pedig az ötödik lett.

Fotó: Nemzeti Sport

És végül a különdíjak között is akadt egy zuglói vonatkozású elismerés. A Budapesti Postás (ma Postás SE) egykori versenyzője, Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornász századik születésnapja alkalmából a Magyar Sportújságírók Országos Szövetségének életműdíjában részesült.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb