Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Elnöki látogatás a parasport napján

A zuglói Mozgásjavítóba is ellátogatott Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság brazil elnöke, aki a Magyar Parasport Napja alkalmából rendezett nemzetközi konferencián vett részt február 22-én.

Andrew Parsons a zuglói Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégiumot is felkereste csütörtökön, ahol Locsmándi Alajossal, az intézmény igazgatójával beszélgetett a mozgássérült gyerekek magyarországi helyzetéről. Ezt követően részt vett a Magyar Parasport Bizottság által szervezett nemzetközi találkozón.

Fotó: Képszerkesztőség

A konferenciát a Magyar Parasport Napja alkalmából szervezték, amelyet idén először rendeztek meg idehaza. Ezen a napon, február 22-én alakult meg 1970-ben az első magyar parasportklub, a Halassy Olivér SC, amely ma is a legfontosabb bázisa a hazai parasportnak.

A sportegyesületet 48 éve a Mozgásjavító Intézet akkori vezetői és tanárai hozták létre, a klub székhelye és irodája mind a mai napig Zuglóban, a Hungária körút 110. szám alatt található.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb