Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Aranyérmes a magyar váltó a téli olimpián

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat aranyérmet szerzett a rövidpályás gyorskorcsolyaváltók 5000 méteres döntőjében a téli olimpián.

A magyar váltó az elődöntőből magabiztosan jutott a fináléba, ahol a koreaiak kicsúszását követően már biztos volt az éremszerzésük, de nem elégedtek meg a bronzzal, az utolsó két váltásnál a kanadaiakat és a kínaiakat megelőzve az élre álltak, és innentől kezdve már nem lehetett elvenni tőlük az aranyérmet.

A Zuglóban élő Knoch Viktor és Burján Csaba, valamint a zuglói Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium egykori és jelenlegi diákja, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang összeállítású gyorskorcsolyaváltó ezzel az eredménnyel történelmet írt, magyar sportoló korábban még nem nyert aranyat téli olimpián.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A váltó 5000 méteres döntője előtt Liu Shaolin Sándor a legrövidebb távon, 500 méteren is rajthoz állt, ahol a B döntőben magabiztosan nyert, ezzel 1500 méter után 500-on is pontszerző, ötödik helyen végzett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb