Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Exatlonos Iza a napközis táborban

Újvári Izabella személyében a televízióból is ismert eredményes sportoló látogatott augusztus 24-én a Kövér Lajos utcai napközis táborba, ahol a TV2 realityshow-jából ismert elemekkel tűzdelt ügyességi vetélkedőt rendezett a gyerekeknek.

Az Exatlon Hungary ügyességi és extrémsport vetélkedőműsort 2019 óta a TV2 sugározza. Ennek a műsornak harmadik évadában szerepelt Újvári Izabella, egykori atléta és labdarúgó, a magyar footgolf legeredményesebb versenyzője. Iza a Gödöllői EAC-ban kezdte sportpályafutását, ahol a klub színeiben 100 gáton és távolugrásban ért el korosztályos szinten kiemelkedő eredményeket. Innen nyergelt át a labdarúgásra, és lett az MTK bajnok- és kupagyőztes játékosa. Sajnos a sok sérülés miatt ismét váltania kellett, és ezúttal egy békésebb sportágat, a footgolfot választotta magának. Ebben a sportágban 2018-ban világbajnoki negyedik helyezett volt.

– 2020-ban hívtak az Exatlonba, melyből aztán az All Star versenybe is bejutottam – mesélte Újvári Izabella. – Ez a játék nagyobb ismertséget adott nekem, mint a sportpályafutásom. Ez adta az ötletet, hogy megpróbáljam a sportot és a mozgást ily módon népszerűsíteni. Az exatlonos tapasztalatokkal felvértezve kidolgoztam egy rendhagyó testnevelésprogramot, mellyel szeretnék majd minél több gyerekhez eljutni.

Fotó: Balogh Róbert

Újvári Izabella sportprogramja Zuglóban azon a pályán debütált, melyen első labdarúgó-mérkőzését játszotta az MTK színeiben. A Kövér Lajos utcai Varga Zoltán Sporttelepen működő zuglói napközis táborban augusztus 24-én 153 gyerek várta az exatlonos Izát, aki ígéretéhez híven izgalmas ügyességi játékokkal tette emlékezetessé a nyári tábor utolsó szerdáját.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb