Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fejlesztéseket tervez a sportegyesület

A következő két évben öt nagyobb fejlesztésre készül a BVSC-Zugló. A tervek szerint idén kezdenek hozzá egy műfüves focipálya építéséhez a Szőnyi úti sporttelepen.

A klub elnöke, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő (Fidesz) azt mondta, korszerűsíteni kívánják a telepen már meglévő fedett pályát is, amelyből egy fűthető kézilabdacsarnokot alakítanának ki. 2018-ra a Tatai úti sportlétesítményekben is munkálatokat terveznek: ott labdarúgóközpontot akarnak kialakítani. A fejlesztések részeként a BVSC az uszodakorszerűsítés folytatására is készül, de több medence nem lesz, hanem az üzemeltetést optimalizálják – tette hozzá a klubelnök.

A fejlesztésekhez a kormány 1,2 milliárd forinttal járul hozzá – mondta a fejlesztések bejelentéséről szóló tájékoztatón a sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde.

Zugló polgármestere, Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az Önkormányzat számára kiemelten fontos a sport támogatása. – A BVSC-Zugló a legfőbb partnerünk, amely nagyon sok zuglói gyereknek biztosít rendszeres sportolási lehetőséget, illetve a nyugdíjas úszásnak köszönhetően nagyon sok idős embernek biztosít szabadidős lehetőséget. Örömmel vesszük, hogy mi is hozzá tudunk járulni azokhoz az erőfeszítésekhez, amelyek ezt az egyesületet sikeressé teszik – mondta Karácsony Gergely.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb