Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fél lábbal már Rióban

Az év első világkupa-versenyén a Zuglóban élő Mohamed Aida hatalmas lépést tett a riói olimpia felé, miután Gdanskban ötödik lett. 

A világbajnoki ezüstérmes, háromszoros olimpiai-negyedik, Európa-bajnok tőrvívó második gyermeke születését követően először jutott be egy világkupa-verseny nyolcas döntőjébe. A gdanski siker pedig a lehető legjobbkor történt: az olimpiai kvalifikációs sorozatból ugyanis már csak két verseny van hátra, így a zuglói tőrvívó riválisainak nem sok lehetősége van Aida megelőzésére. A magyar vívó remekül szerepelt az észak-lengyelországi városban, ahol neves ellenfeleket legyőzve jutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben aztán az aktuális világbajnok orosz Deriglazova megálljt parancsolt neki, ám az ötödik hely is rendkívül sok pontot hozott a konyhára, mellyel szinte biztos Aida riói részvétele.

A nyári olimpiai játékokon Mohamed Aida lesz a magyar küldöttség legrutinosabb tagja. 1990-ben, 14 évesen már érmes volt a felnőtt magyar bajnokságon, 1991-ben a kadet vb-n harmadik, a junior világbajnokságon pedig első lett. 1992-ben mindkét korosztályban világbajnok lett, majd 17 évesen élete első felnőtt vb-jén, 1993-ban Essenben ezüstérmet szerzett. Első olimpiája az 1996-os atlanatai játékok voltak, melyen egyéniben a nyolcadik, csapatban pedig negyedik volt. Azóta minden olimpián részt vett. Az éremszerzéshez Athénban és Pekingben járt a legközelebb, de mindkét játékokon negyedik lett.

A sportoló már hatodszor készülhet olimpiai szereplésre, amely az egyetemes sport történetében is példátlan teljesítmény. Aida formáját látva – Európa-bajnoki bronzérem, világkupa ötödik hely – pedig még az sem elképzelhetetlen, hogy Rióban eddigi legjobb ötkarikás eredményét produkálja majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb