Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Már vágják a centit

Kevesebb, mint kétszáz nap van hátra a riói olimpiáig, a jelen állás szerint pedig 63 magyar sportoló rendelkezik riói kvótával.

Ez a szám persze lehetne nagyobb is, ám több sportágban még javában zajlanak a kvalifikációs küzdelmek, és eddig még egyetlen csapatunknak sem sikerült megszereznie a riói szereplés jogát. A zuglói sportolók mindig is komoly szerepet töltöttek be az ötkarikás játékokon. Londonban is három arany – Szabó Gabriella, Kökény Roland és Berki Krisztián -, illetve egy bronzérmet – Módos Péter – szereztek, és nagyon sokat várnak tőlük a riói olimpián is.

Módos Péter - Fotó: Balogh Róbert

Módos Péter – Fotó: Balogh Róbert

198 nappal a játékok előtt a BVSC-Zugló úszói közül Kapás Boglárka (ő már az UTE-ban edz, de jogilag még a BVSC versenyzője) és Bernek Péter szerzett kvótát. Mindkettő pontszerző, jobb esetben érmes helyen végezhet az olimpián. Másik sikersportágunkban, a kajak-kenuban is több zuglói szereplőnek szurkolhatunk majd. Bár ebben a sportágban a hazai válogatók alapján döntik majd el, kik képviselhetik a magyar színeket, azért bízhatunk benne, hogy a kajakos Szabó Gabriella és Vad Ninetta, illetve a kenus Vasbányai Henrik, Mike Róbert ott lesz majd Rióban, sőt, a dobogó valamelyik fokára is felállhat majd. Szinte már biztos olimpiai résztvevőnek számít – matematikailag van esély lemaradásra, de ez nem valószínű – két vívó, a tőröző Mohamed Aida és a párbajtőrvívó Szász Emese is.

Van már kvótája az öttusázó Kasza Róbertnek, a sportlövő Péni Istvánnak, a paralimpikon asztaliteniszező, Pálos Péternek,  de a KSI SE két judósa, Joó Abigél és Tóth Krisztián is kijutó helyen áll. Az ő esetükben még nem zárult le a kvalifikáció, ennek ellenére biztos olimpiai résztvevőnek tűnnek. Reménykedhet még az öttusázó Földházi Zsófia, a kerékpáros Lovassy Krisztián és a birkózó Kiss Balázs, Korpási Bálint, Lám Bálint, valamint Módos Péter is, akik eddig adósak maradtak a jó szerepléssel, de az áprilisi pótvizsgán még javíthatnak. Remélhetőleg olimpiai bajnokunk, Berki Krisztián távollétében is lesz kiért izgulni a tornaversenyeken. A KSI-s Hídvégi Vid ugyanis rendkívül jól tornázott a világbajnokságon, és jó esélye van arra, hogy London után Rióban is “lóra pattanhasson”. Végül, de nem utolsó sorban ott vannak a női pólósok is, akik a napokban a belgrádi Európa-bajnokságon vesznek részt, de van esély rá, hogy Illés Annával, Takács Orsolyával, Kisteleki Dórával (BVSC) a soraikban az olimpián is megmutathatják majd, mire képesek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb