Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Hetvenéves lett Mucha József, a zuglói Fradi-legenda

Számos szállal kötődik Zuglóhoz a legnépszerűbb magyar futballklub, a Ferencváros. Ezúttal Mucha Józsefet köszöntjük, aki hetvenéves lett, és kisebb-nagyobb megszakításokkal karrierjét kerületünkben töltötte.

Egykor és ma is sok zöld-fehér labdarúgó lakott és lakik a mai napig is a kerületben, illetve itt található a Varga Zoltánról elnevezett sportlétesítmény is. Mucha József évtizedek óta kisebb megszakításokkal Zuglóban él.

Mucha József portré

Fotó: Wikipedia

1951-ben Mázán született, és az ottani Mázaszászvári Bányászban kezdett el futballozni. 18 éves korában a Dorogi Bányász együttesétől került a Ferencvároshoz, ahol 1970. március 1-én a Salgótarján ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be. A Fradival két bajnoki címet, négy kupagyőzelmet szerzett, pályára lépett a Dinamo Kijev elleni 1975-ös KEK-döntőben és az 1972-es Wolverhampton elleni UEFA-kupa elődöntőben is. 1981-ben a Fradi örökös bajnokává választották. Pályafutása végén három évig a belga Waregem idegenlégiósa volt. Kétszer volt – mindkétszer csak rövid ideig – a Ferencváros edzője, trénerként több csapatnál is megfordult, de a legsikeresebb időszakát a futsal-ban töltötte, amikor a Rubeola FC Csömör együttesét vezette.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb