Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét világbajnok lett Pap Jenő

A BVSC-Zugló örökifjú párbajtőrvívója aranyérmet nyert a franciaországi Limoges-ban rendezett veterán vívó vb-n a férfi párbajtőr egyéni B kategóriájában.

Bay Béla tanítványa ezúttal a japán Jamazaki és a kanadai Ballard előtt lett első, így 2013 után sikerült ismét nyernie a hatvan év felettiek kategóriájában. Pap Jenő a magyar vívás egyik legszínesebb egyénisége, amit a 80-as években különc öltözködésével, szakáll- és hajviseletével, és különleges, de eredményes vívóstílusával is bizonyított.

Pap Jenő tőrözőként kezdte a pályafutását, ebben a fegyvernemben a válogatottságig vitte. Később párbajtőrben is kipróbálta magát, sokáig mindkét fegyvernemet űzte. A moszkvai olimpián a tőr- és a párbajtőrcsapatnak is tagja volt, előbbivel a pontszerző hatodik helyen végzett. Első felnőtt világbajnoki címét az 1978-as hamburgi vébén csapatban szerezte, a legjobb éve azonban az 1982-es volt, amikor egyéniben aranyérmes lett a római világbajnokságon, a csapattal pedig harmadik. Abban az évben őt választották az Év vívójának és az Év férfi sportolójának is.

Pap Jenő az elmúlt években a veterán világversenyeken bizonyítja, hogy még mindig nem felejtett el vívni. 2013-ban és 2015-ben világbajnok lett, közte pedig több alkalommal is dobogóra állhatott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb