Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kedvező helyre rangsorolták a BVSC-t

Az adott évben szerzett olimpiai pontok alapján a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) január elején ismét elkészítette nem hivatalos sportegyesületi rangsorát. A BVSC-Zugló az előkelő ötödik helyen végzett.

Mindez annak köszönhetően, hogy a zuglói klub versenyzői nagyszerű évet zártak, és a tokiói olimpián, valamint a paralimpián is remekül szerepeltek. A BVSC a Budapest Honvéd, az FTC, az UTE és a Vasas mögött lett ötödik, megelőzve többek között a patinás MTK-t is.

A tokiói olimpián a bronzérmes magyar női és férfi vízilabdacsapatban hárman, Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra és Pásztor Mátyás képviselték Zuglót, a szintén BVSC-s Márton Anna a női kardvívás egyéni versenyében lett negyedik. A döntőben országos csúccsal ötödik helyen végző 4×100 méteres férfi gyorsúszó váltóban Bohus Richárd és Németh Nándor volt a zuglói klub tagja. A paralimpián pedig a kerekesszékes vívó, Veres Amarilla és az asztaliteniszező Pálos Péter aranyérmes lett, a szintén asztaliteniszező Szvitacs Alexa pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Ő és egy másik BVSC-s asztaliteniszező, Csonka András párosban is pontszerző (ötödik) lett.

A SOSZ a sportegyesületek eredményességi rangsorát mindig az adott évben rendezett olimpián és paralimpián, illetve Európa-bajnokságokon, Európa Játékokon és világbajnokságokon az olimpiai és a paralimpiai versenyszámokban szerzett olimpia pontok alapján készíti el. Így a BVSC-s sportolóknak idén lehetőségük lesz arra, hogy az egyesületi rangsorban még előrébb léphessenek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb