Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két zuglói atléta is bekerült az olimpiai csapatba

Lezárult az olimpiai kvalifikációs időszak az atléták számára, összesen 19-en biztosították  helyüket a XXXII. nyári olimpiai játékokra.

A koronavírus-járvány miatt szokatlanul hosszú, két éves periódus állt az atléták rendelkezésére, hogy kiharcolják az olimpiai részvétel lehetőségét.

A járvány miatt a kvalifikáció időtartama kitolódott, emellett a 2020. április 6 és november 30 közötti időszakban elért eredményeket nem vették figyelembe a pontgyűjtés során.

Korábban már nyolc magyar versenyzőnek sikerült az olimpiai szintet teljesítenie, köztük az MTK-s hétpróbázónak, Krizsán Xéniának is. Hozzájuk a június 30-án lezárult olimpiai kvalifikációs ranglistáról további 11 fő csatlakozhatott.

A magyar atléták utolsó kvalifikációs versenye a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban rendezett 126. Atlétikai Magyar Bajnokság volt. A női távolugrásban induló, szintén MTK-s Nguyen Anasztázia a harmadik helyen fejezte be a versenyt, ez pedig elegendő volt számára a tokiói csapatba kerüléshez. Így biztossá vált, hogy Tokióban két zuglói atlétának szurkolhatunk majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb