Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Két zuglói sportoló vehette át elsőként a Benedek Tibor-díjat

A vizes világbajnokságon két zuglói sportoló vehette át elsőként a 2020-ban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról elnevezett Benedek Tibor-díjat. A nőknél az első díjazott a BVSC-s Leimeter Dóra volt, míg a férfiaknál a zuglói kötődésű Vogel Soma érdemelte ki ezt az elismerést.

Leimeter Dóra

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Idén nyáron Budapest a házigazdája a FINA vizes világbajnokságnak, a sporteseményen először adták át a Benedek Tibor-díjat, melyet minden vízilabdamérkőzés után a legjobb teljesítményt nyújtó játékosnak ítélnek oda. A magyar női vízilabdaválogatott a vébéújonc Kolumbia ellen kezdte meg szereplését, akiket 35-4-re vertek. A mérkőzésen a magyar csapat minden játékosa betalált az ellenfél hálójába, az egyetlen zuglói pólós, Leimeter Dóra ötször is mattolta a kolumbiai kapust, s mivel a mezőnyben is kiemelkedően játszott, neki ítélték az első Benedek Tibor-díjat.

A férfiak mindjárt egy rangadóval kezdtek: Märcz Tamás csapata Montenegró ellen a csoportelsőségért szállt vízbe, és a négygólos győzelemben nagy szerepe volt Vogel Soma bravúros kapusteljesítményének, ezért ő kapta a díjat.

Benedek Tibor vízilabdapályafutása Zuglóban, a KSI csapatában kezdődött, a zuglói klubban majd egy évtizedet (1980 – 1989) töltött el, mely időszakhoz rengeteg siker kötődött.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb