Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kosárlabda fesztivál a Sasokkal

A Zuglói Sasok Sportegyesület első alkalommal rendezett kosárlabda fesztivált Zuglóban március 17-én. 

A kerület több iskolájában is jelen levő utánpótlás-nevelő egyesület azzal a céllal szervezte a kosárlabda fesztivált, hogy népszerűsítse a sportágat, és versenyzési lehetőséget biztosítson az alsós diákoknak. A rendezvényre valamennyi olyan intézményt meghívták, ahol az egyesület edzéseket tart, illetve, ahol kiemelten kezelik a kosárlabda oktatását.

A Németh Imre Általános Iskola tornatermében március 17-én megtartott rendezvényen öt iskola hat csapata vett részt. A játék szabályait a terem adottságaihoz igazították: a mérkőzéseket négy a négy ellen játszották, a csapatokban vegyesen lányok és fiúk is szerepeltek, illetve a labdát is csak három leütésig lehetett vezetni, utána kötelezően passzolni kellett.

A legspeciálisabb szabály azonban az volt, hogy a torna végén nem hirdettek győztest és helyezetteket, hanem minden résztvevőt jutalomban részesítettek. Ronkay László, a rendező klub elnöke szerint a hangsúly a játékon volt, az eredmény pedig éppen ezért csak másodlagos volt. Azt is hozzátette, hogy a kerületi alsós kosárlabda fesztivált hagyományteremtő céllal szervezték, és várhatóan már ősszel megismétlik a rendezvényt.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb