Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közétkeztetés

Az egészséges életmódra nevelés rohanó világunkban egyre fontosabbá vált minden korosztály számára, melynek része az egészséges táplálkozás is. Az intézményekben a közétkeztetés egyik feladata ennek figyelembe vétele. Mivel a gyerekek nagy része jelentős időt tölt az iskolában, óvodában, a pedagógusoknak módjukban áll segíteni ezt a folyamatot. A feltálalt ételek mind minőségileg, mennyiségileg, mind pedig ízvilágukban is megfelelnek a követelményeknek.

Ismert tény, hogy az új törvényi szabályozás, az egészséges táplálkozást részesíti előnyben – a túl fűszeres, színezékekkel, ízfokozókkal elkészített ételeket, vajas süteményeket, ivóleveket kevésbé engedélyezi, de előnyben részesíti a természetes alapanyagokat, gyümölcsöket, zöldségféléket. Ezen szabályozás miatt a Hungast 14 Kft. sok új ízzel, étellel bővítette a megszokott, egysíkú étrendet. Olyan ételekkel, amelyekkel eddig nem találkoztak a gyerekek.

Úgy gondolom, egy pedagógus ügyes praktikákkal és személyes példamutatásával el tudja érni, hogy a diákok ne csak belekóstoljanak, de jóízűen el is fogyasszák az ételeket, és lehetőség szerint repetázzanak is. A szülők pedig biztosak lehetnek abban, hogy gyermekeik egészséges, természetes alapanyagokból készült meleg és hideg ételt kapnak az iskolában.

Bízva munkánk sikerességében, az elért eredményekről, a szolgáltatás minőségének javulásáról, folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Kérjük, kövessék figyelemmel a folyamatosan bővülő, letölthető mellékleteket.

Kovács Ildikó
Élelmezési koordinátor

Közétkeztetési ellenőrzések jegyzőkönyvei:

Intézményi ellenőrzések:

Étlapok:

 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb