Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Már 34-en vannak

Négy új névvel gazdagodott a zuglói olimpiai bajnokok emléktáblája, melyet december 14-én délelőtt a Bosnyák téren lepleztek le.

“Az önkormányzat régi adósságát törlesztve idén tavasszal a Bosnyák téren emléktáblát állíttatott a kerület olimpiai bajnokainak a tiszteletére. A zuglói sport erejét bizonyítja, hogy erre a táblára már első nekifutásra harminc név kerülhetett fel” – mondta Rátonyi Gábor, Zugló volt polgármestere az avató ünnepségen.

Fotó: Képszerkesztőség

Az ötkarikás tábla áprilisi avatása óta azonban történt egy és más. Többek között volt egy olimpia Rióban, melyen a magyar csapat első aranyérmét egy olyan zuglói sportoló szerezte, aki korábban még sosem állhatott világversenyen a dobogó tetején. Az újdonsült olimpiai bajnok Szász Emese párbajtőrvívó neve tehát méltán kerülhetett fel a Bosnyák téri táblára, csakúgy, mint a három parasportolónak, a kétszeres paralimpiai bajnok úszónak, Becsey Jánosnak, illetve a szintén paralimpiai bajnok, sokszoros érmes úszóknak, Engelhardt Katalinnak és Ráczkó Gittának is.

“Kevés olyan kerület és kevés olyan önkormányzat van, mint a zuglói, ahol ennyire odafigyelnek a sportolókra. A táblára felkerült négy név négy olyan sportolóhoz tartozik, akik megérdemlik, hogy az utókornak és az örökkévalóságnak ily módon is meg legyenek örökítve” – fogalmazott Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság frissen újraválasztott elnöke a pénteki ünnepségen, amelyen részt vett Rozgonyi Zoltán alpolgármester és Szatmáry Kristóf XIV-XVI. kerületi országgyűlési képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb