Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportos karácsony a Civil Házban

Az idei év is bővelkedett zuglói sportsikerekben, így a Sportolók karácsonya című rendezvényen a fiatal tehetségek mellett a riói olimpia és paralimpia hőseit is megünnepelték december 14-én.

A 2015-16-os teljesítménye alapján 12 zuglói diák vehette át Karácsony Gergely polgármestertől és Rozgonyi Zoltán alpolgármestertől a “Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést. Rajtuk kívül tíz fiatal zuglói sportolót részesítettek még elismerésben, illetve díjazták a Rióban járt paralimpikonokat, olimpikonokat és külön elismerésben részesítették a nyári ötkarikás játékok zuglói helyezettjeit, Szász Emesét és Szabó Gabriellát is.

Fotó: Képszerkesztőség

“Sportolóink karácsonyi köszöntése régi hagyomány már a kerületben. Az olimpia évében azonban különösen nagy hangsúlya van egy ilyen eseménynek. Egy olyan ötkarikás rendezvényen vagyunk túl, amelyen az első aranyérmet egy zuglói sportoló szerezte, és amelyen több komoly zuglói sportsiker született. Ezek a sportemberek méltó példaképei lehetnek a fiatalabb sportolóknak is” – mondta Karácsony Gergely a Zuglói Civil Házban rendezett pénteki ünnepségen.

Ezt emelte ki Szatmáry Kristóf, XIV-XVI. kerületi országgyűlési képviselő is, hozzátéve, hogy most már nemcsak visszafelé, hanem előre is kell tekinteni. Jövőre ugyanis Budapesten rendezik a vizes világbajnokságot, amely a világ harmadik legnézettebb sporteseménye, és amelynek nagy szerepe lehet abban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kinek ítéli majd oda a 2024-es olimpia rendezési jogát – tette hozzá.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb