Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Márciusi aranyeső

Fantasztikus napot zártak a magyar vívók az újvidéki kadet Európa-bajnokságon. A két magyar aranyérmet hozó sikerből a BVSC-s vívók is kivették a részüket.

A női kardozók már az egyéni versenyben is taroltak. Egy világversenyen ritkán fordul elő, hogy a dobogó mindhárom fokára azonos nemzetbeli vívó állhat, az aranyért vívott asszóban ráadásul két klubtárs, a BVSC-s Pusztai Liza és Bérczy Dorottya vívhatott egymással. Ilyen előjelek után a magyar női kardozók a csapatversenynek is első számú esélyesei lettek. Lizáék pedig bizonyították, hogy ezzel a teherrel is képesek jól vívni. A Pusztai Liza, Bérczy Dorottya, Koós Gréta és Kern Bianka összeállítású magyar válogatott egész nap remek formában vívott. Ennek pedig sorrendben a szerbek, a németek, az oroszok, illetve a döntőben a franciák látták a kárát. Lizáék fölényére jellemző, hogy a legszorosabb mérkőzésük az oroszok elleni elődöntő volt, melyet 45-39-re nyertek. Ezzel a női kardvívók – köztük a két BVSC-s hölggyel – százszázalékosan zárták az Európa-bajnokságot, hisz az egyéni érmek mellett a csapataranyat is hazahozták.

A kadet férfi párbajtőrözők számára már nem úgy alakultak az egyéni küzdelmek, ahogy azt szerették volna. Igaz, náluk a nagy mezőny miatt sokkal nagyobb volt a konkurenciaharc. Ráadásul az egyik reménységünket, a szintén BVSC-s Andrásfi Tibort éppen egyik honfitársa, Nagy Dávid győzte le a döntőbe jutásért. Később aztán Dávidnak sem sikerült az éremszerzés, így ebben a számban a legjobb eredményünk a hatodik hely volt. A csapatversenyen azonban már káprázatos versenyt produkáltak: a 24 csapatos mezőnyben minden ellenfelüket legyőzték. Előbb a cseheket, majd a nagy rivális franciákat, a döntőbe jutásért pedig a lengyeleket verték. A kiegyensúlyozott erőviszonyokra jellemző, hogy mindegyik mérkőzésen meg kellett szenvedniük a sikerért, de a magyar fiúk állták a sarat, ennek pedig finálé lett az eredménye. Ott viszont egyenesen lelépték az izraelieket, ami azt jelentette, hogy az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid alkotta magyar csapat is aranyérmet szerzett.

Az újvidéki kadet Európa-bajnokságon a BVSC-s vívók szereplése egyenesen a régi időket – az 1972-es müncheni olimpián szerzett érmeket – idézte. A kettős sikernek pedig még egy BVSC-s vonatkozása van: a női kardválogatott és a férfi párbajtőrcsapat edzője, Fehér Gábor és Andrásfi Tibor egyaránt a Szőnyi úti vívóterem szakmai stábját erősítik.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb