Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Névadó ünnepség a Csanádiban

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség és Poli-Farbe festékgyár tavaly indította útjára a “Mi iskolánk bajnoka” című programot, mely idén szeptemberben Zuglót is elérte.

A Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet nagy tornatermét szerdától Kozák Danuta Tornacsarnoknak, az alagsori kis tornatermet pedig Lőrincz Tamás Tanteremnek nevezik. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Diáksport Szövetség és a Poli-Farbe festékgyár együttműködésének köszönhetően a két létesítményt a névadó ünnepség előtt a gyár jóvoltából kifestették, így az emléktáblák már a felújított termek falára kerülhettek fel.

Fotó: Balogh Róbert

Az Őrnagy utcai oktatási intézmény az első “olimpiai iskola” volt az országban, és mind a mai napig etalonnak számít ebben a műfajban. A 90-es években szorosan együttműködött a Központi Sportiskolával is, ennek eredményeként számos olimpiai-, világ és Európa-bajnok sportoló került ki az iskola falai közül. A legutóbbi londoni olimpián három volt csanádis bajnok (Kozák Danuta, Szabó Gabriella és Berki Krisztián) és több érmes (Lőrincz Tamás, Módos Péter) is volt. Közülük ketten lettek névadói a felújított Őrnagy utcai tornatermeknek. Kozák Danuta egyenesen Rióból érkezett az ünnepségre, ő ugyanis a kajak-kenuválogatott tagjaként részt vett az olimpiai kajak-kenupálya tesztversenyén, melyen párosban aranyérmet szerzett. A másik névadó, Lőrincz Tamás azonban az ünnepség idején még Las Vegasban, a birkózó-világbajnokságon volt, így ő csak üzenni tudott egykori iskolájának és a pedagógusainak.

A Csanádiban már régóta hagyománya van a tantermek elnevezésének, legutoljára Zsivótzky Gyula kalapácsvetőről nevezték el az egyik tantermet. A “Mi iskolánk bajnoka” program keretében a Csanádival egy időben egy másik zuglói sportolóról, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Módos Péterről a XXI. kerületi Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornatermét nevezték el. Zuglóban korábban két iskolában, a dr. Mező Ferenc és a Kaffka Margit Általános Iskolában nevezték el sportolóról a tornatermet. Az előbbiben Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, az utóbbiban pedig Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó nevét viseli a létesítmény.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb