Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Nyolc év után ismét világbajnok az U18-as férfi vízilabda-válogatott

A magyar U18-as férfi vízilabdaválogatott aranyérmes lett a belgrádi világbajnokságon, miután a döntőben 11-11 után ötméteresekkel legyőzte a házigazda szerbeket.

Kovács Róbert együttese végig magabiztos volt a szerbiai tornán. A csoportmeccsek során a horvátokat, a negyeddöntőben az olaszokat, az elődöntőben pedig a spanyolokat is magabiztosan győzte le a csapat, amely ellen egyetlen ellenfele sem vezetett a vébén. Ez pedig a szerbek elleni döntőre is igaz, amelyen végig a magyar csapat volt előnyben, ám a telt ház előtt játszó házigazda mindig egyenlíteni tudott.

A 11-11-re végződött mérkőzést követően ötméteres párbajban dőlt el a világbajnoki cím, és ebben egy góllal a magyar együttes bizonyult jobbnak.  Így 2014 után lett ismét világbajnok az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott. A nyolc évvel ezelőtti győztes együttesből azóta már többen – például Manherz Krisztián és Vogel Soma is – alapemberré váltak a felnőtt válogatottban. Az idei győztes együttesből többen zuglói utánpótlásnevelő műhelyekből kerültek ki.

A világbajnok csapatból négyen, Szépfalvi Gergely, Szalai Péter, Nagy Ákos és Bede Marcell a KSI SE-ben játszanak, míg Balogh Botond a BVSC-Zuglóból került be a válogatottba.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb