Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ötkarikás beszélgetések – egy sikeres házasság

Olimpiai élményeikről, sikereikről mesélt a Kökény Bea – Imre Géza házaspár február 24-én, a zuglói Lipták Villában.

Kökény Bea és Imre Géza kapcsolata egy igazi ötkarikás szerelemre épül. Pontosan húsz évvel ezelőtt, az atlantai olimpián ismerkedtek meg egymással. Azon az olimpián, amelyen Bea a magyar női kézilabda-válogatottal harmadik lett, és amelyen a fiatal, mindössze 21 esztendős Géza nagy meglepetésre bronzérmes lett a párbajtőrözők mezőnyében.

Fotó: Képszerkesztőség

A kapcsolatból a következő olimpiai ciklus elején házasság lett, ám az elkövetkezendő két nyári játékokat kénytelenek voltak egymás nélkül tölteni. 2000-ben Géza lemaradt az olimpiáról (ez volt az egyetlen, melyet kihagyott), és itthonról nézte, amint a magyar női kézilabda-válogatott a felesége vezérletével ezüstérmes lett, négy év múlva pedig az addigra már az aktív sportolással felhagyó, és két gyermeket szülő Bea nézte a televízión keresztül, amint a férje a párbajtőrcsapat tagjaként ezüstérmes lett Athénban.

Kökény Bea jelenleg a Fradi női kézilabda-csapatát menedzseli, Imre Géza pedig sokadvirágzását éli. Tavaly egyéni világbajnoki címet szerzett, két hete pedig részese volt a magyar férfi párbajtőrcsapat vancouveri Világkupa-győzelmének, amely olimpiai kvalifikációt jelentett a számukra. Imre Gézának már az ötödiket. Bőven van tehát okuk a boldogságra, igaz, ennek ára is van: a riói szereplés a család életét is felborította, Géza a tavasz hátralevő részét edzőtáborban és az edzőteremben tölti, augusztusban pedig szinte minden programról le kell mondaniuk, mert akkor már Brazíliában lesz, a család pedig a tévé és az internet előtt figyeli majd Géza minden lépését.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb