Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rajtra kész a zuglói vízilabda

Az elmúlt szezonban a BVSC-Zugló női és férfi vízilabdacsapata is a negyedik helyen végzett. Részben ennek hatására mind a női, mind pedig férfi vízilabda-válogatottban helyet kapott BVSC-s játékos a tokiói olimpián.

Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra és Pásztor Mátyás pedig egyaránt bronzérmes lett csapatával a japán fővárosban. Erről, valamint az új nyári igazolásokról és a célul kitűzött feladatokról is szó esett az idénynyitó sajtótájékoztatón.

“Női csapatunk hosszú évek óta bajnoki érmekért csatázik, 17 év után pedig a férfiak is csatlakoztak hozzájuk” – mondta Szatmáry Kristóf, a klub elnöke. “Nagy öröm számunkra, hogy a nyári utánpótlás világversenyeken is jól szerepeltek a fiataljaink, akikre hosszú távon építkezni tudunk. A legnagyobb sikert persze a tokiói olimpián arattuk, ahol három játékosunk is részese lehetett a sikereknek. Gyöngyössy Anikónak, Leimeter Dórának és Pásztor Mátyásnak ez úton is gratulálunk.”

Ezt követően bejelentették, hogy a BVSC-Zugló férfi felnőtt csapata jelentős változáson ment keresztül. A tavalyi együttesből volt, aki visszavonult, volt, aki más klubba igazolt. Helyükre pedig három új játékos, Kardos Gergely Franciaországból, Szabó Bence a Ferencvárosból és Lantos István a KSI-ből érkezett.

A tavalyi évben már nemcsak pontokat csipkedtünk a topcsapatoktól, hanem magunk is topcsapattá váltunk – mondta Kemény Kristóf vezetőedző. – Idén is az a célunk, hogy a bajnokságban és a kupában is az érmekért játszhassunk. Mellette szeretnénk majd a nemzetközi kupában is minél messzebbre jutni.

A női csapatból visszavonult a klub legendájának számító világ- és Európa-bajnok, Takács Orsolya. Mellette van, aki anyai örömök elé néz, mások eligazoltak, így új játékosokat kellett szerződtetni. Petrovics Mátyás klubedző elmondta, kívülről csak egy játékos, Polák Zsófia (Szentes) érkezett, mellette pedig három tehetséges, saját nevelésű junior korú játékos csatlakozik még a felnőtt együtteshez.

Három fronton harcolunk majd idén. Az első legfontosabb feladatunk a novemberi Euroliga csoportjából való továbbjutás lesz. Mellette azonban a bajnokságban és a kupában is szeretnénk éremért harcolni. Emellett továbbra is célunk, hogy mind a felnőtt, mind pedig a korosztályos válogatottakba minél több játékosunk kerülhessen be.

A női bajnokság a korosztályos világversenyek miatt csak októberben kezdődik, a férfiak azonban már ezen a hétvégén a Miskolccal játszanak a Szőnyi úti uszodában.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb