Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Díjazta a zuglói mestereket a Magyar Edzők Társasága

Kitüntetésekről döntött a Magyar Edzők Társasága. A dr. Kemény Dénes vezette grémium idén is a Mesteredzői Díjat, az Edzői Életmű Díjat és az Ormay László Díjat osztotta ki.

A kilenc díjazott között két zuglói kötődésű szakembert találtunk. Mesteredzői Díjban részesült az a Märcz Tamás, aki vízilabdázóként a KSI-ben kezdte a pályafutását, majd 1993-ban igazolt a BVSC-hez. A zuglói klub sportolójaként kétszeres Európa-bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, négyszeres bajnok, BL- és KEK-döntős lett. Pályafutása legnagyobb sikerét 2000-ben aratta, amikor a magyar válogatottal olimpiai bajnoki címet nyert. Ezután Olaszországba igazolt, ahol hosszú évekig meghatározó játékos volt. 2013-ban fejezte be aktív pályafutását, majd a BVSC-Zugló vezetőedzője lett. 2014-ben a magyar női vízilabda-válogatott másodedzőjének nevezték ki. 2016-ban Benedek Tibort váltotta a férfi válogatott kispadján. Csapatával Európa-bajnokságot, Világkupát, illetve legutóbb Tokióban olimpiai bronzérmet nyert.

Edzői Életmű Díjban részesült Hazsik Endre, a KSI korábbi elnöke, sportigazgatója. Hazsik Endre fiatal korában válogatott kajakos volt, pályafutása során egy világbajnoki bronzérmet nyert, és tartalék volt a mexikói olimpián. Edzői pályafutását a Budapesti Honvédnál kezdte, ahol létrehozta azt a kajak-kenu szakosztályt, melyből olimpiai és világbajnokok sora került ki. Egy nagyobb olaszországi kitérőt követően hazatért, és Zuglóban a Csanádi Árpád Összevont Sportiskola főigazgatója, majd a Központi Sportiskola igazgatója lett. 25 évig vezette a sportiskolát, melyet az ország legeredményesebb utánpótlás-nevelő műhelyévé tett. Hosszú és eredményes pályafutás után Hazsik Endre néhány évvel ezelőtt vonult nyugdíjba.

Hazsik Endre fotó

Fotó: Riersch Tamás

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb