Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Rióban is bizonyíthat a volt zuglói diák

A sportlövő Péni István indulási jogot szerzett a jövő évi riói olimpiára, miután az azerbajdzsáni Gabalában zajló világkupa-versenyen 9. lett légpuskában.

A Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egykori diákját a magyar sportlövészet legnagyobb ígéreteként tartják számon. A 18 esztendős fiatalember sportágválasztásához egyenes út vezetett, édesanyja, Lencz Erika válogatott, édesapja, idősebb Péni István pedig csapatban Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes sportlövő volt.

Fiuk a sportlövő-pálya mellett nőtt fel, 2008-ban pedig az UTE Sportlövő Szakosztályába igazolt, ahol azóta is sikert sikerre halmoz: sokszoros korosztályos bajnok, és már a felnőttek között is letette a névjegyét. Tavaly aranyérmet nyert a nanjingi ifjúsági olimpián, a Magyar Sportlövők Szövetsége pedig őt választotta az év legjobb sportlövőjének.

Péni István már az olimpiai A keretes felnőtt válogatottnak is tagja, részt vett többek között a nyári bakui Európa Játékokon is, ahol egy hajszállal maradt csak le a döntőről. Legfőbb vágya volt az olimpiai szereplés, mely immár elérhetővé vált a számára, hisz az azerbajdzsáni Gabalában rendezett világkupa-versenyen a kvótát érő kilencedik helyen végzett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb