Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportágválasztó ovi lesz a Játékszín

Felavatták Zugló nyolcadik műfüves ovi-foci pályáját. A Játékszín Óvoda nagy hasznát veszi majd a multifunkcionális létesítménynek, ugyanis a következő tanévtől sportágválasztó oviként szeretnének működni.

A kifejezetten a 3-6 éves korosztály számára kifejlesztett műfüves pálya az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány támogatásával, és Zugló Önkormányzatának 30 százalékos önrészéből valósult meg. A 6X12 méteres sportpályája hivatalos átadásán Varga Szabolcs és Juhász Eliza Hajnal, az ovi egyetlen lány focistája képviselte az intézménybe járó gyerekeket.

A szalagot Szabó Rebeka alpolgármester vágta át, aki bejelentette azt is, hogy Zugló képviselő-testülete az elmúlt ülésen döntött egy olyan karbantartó gép beszerzéséről, amellyel az összes ovi-foci pályát gondozhatják a jövőben.

Fotó: Balogh Róbert

A Játékszín Óvoda vezetője, Adamik Ildikó a Zuglói Lapoknak elmondta, az intézménybe járó gyerekek nemcsak focira, hanem különböző szabadidős tevékenységre is használják az új pályáját.

“Jövőre szeretnénk sportágválasztó ovivá válni” – magyarázta Adamik Ildikó. “Célunk, hogy a kicsik már nálunk megismerjenek minél több sportágat a délelőtti foglalkozások keretein belül. Ezzel szeretnénk nekik és a szülőknek is segíteni a későbbi orientációban” – tette hozzá a Játékszín Óvoda vezetője.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb