Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportdiplomatát fogadtak Zuglóban

A több mint harminc éve Zuglóban működő, és aktívan tevékenykedő Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör szeptember 29-én dr. Kulcsár Krisztián egykori párbajtőrvívót, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnökét látta vendégül.

Budai Tibor, a zuglói civil szervezet elnökségének tagja azt mondta, február 23-án ünneplik névadójuk Csanádi Árpád születésének századik évfordulóját, ezért szeretnék ezt a tanévet emlékezetessé tenni. Úgy tervezik, hogy az idei évben olyan vendégeket hívnak, akik nemcsak sportolóként, hanem későbbi pályafutásuk során is kiemelkedőt alkottak.

Az első vendég pedig szeptember 29-én a korábbi MOB elnök, dr. Kulcsár Krisztián volt, aki 2017 és 2021 között töltötte be ezt a posztot, és akit tavaly decemberben meglehetősen furcsa és viharos körülmények között váltottak le posztjáról. Dr. Kulcsár Krisztián az Őrnagy utcai Csanádi iskola ebédlőjében őszintén és kendőzetlenül mesélt sportolói pályafutásáról, az üzleti életben betöltött szerepéről és sportdiplomáciai karrierjéről is. Ez utóbbi során nem titkolta, hogy nehéz időszakot élt át MOB vezetőként.

“Egyrészt tisztában kell lenni, hogy 2017-ben egy, a politika által kissé elhanyagolt szervezet vezetését vettem át. Ennek ellenére nehéz volt politikamentesen vezetni a MOB-ot. Így utólag pedig úgy látom, sokkal több politikai vénával kellett volna rendelkeznem ahhoz, hogy az elnöki pozíciómat megtarthassam” – mondta.

Dr. Kulcsár Krisztián háromszoros világ, kétszeres Európa-bajnok, Univesiade-győztes, kétszeres olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó volt, a civil életben a BÁV-nál és a CIB Banknál is magas beosztásban, majd a hazai és a nemzetközi vívószövetségben töltött be fontos szerepeket. Innen került a Magyar Olimpiai Bizottság élére. Dr. Kulcsár Krisztián elnöki minőségében járt is Zuglóban, 2021-ben ugyanis a Magyar Sport Napján Horváth Csaba polgármesterrel és Horváth Zsolt alpolgármesterrel közösen koszorúzta meg a Bosnyák téri olimpiai emlékművet.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb