Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportnap az olimpiai bajnokokkal

Nem mindennapi vendégek látogattak május 25-én a Zuglói Egyesített Óvoda Zöld Lurkók tagóvodájába. Az aznapi sportdélelőttön ugyanis a bemelegítést Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók tartották.

– Jó a kapcsolatunk a fiúkkal – mondta Balassai Márta intézményvezető -, mert a kishúguk, Kelly immár második éve óvodánk növendéke. Ezt alátámasztva Kelly azonnal bátyjai nyakába ugrott május 25-én, akit alig lehetett elválasztani testvéreitől. De az olimpiai bajnokok érkezése nemcsak a családon belül, hanem a többi csoportban is izgalmat keltett.

– Az olimpia egy korcsolyázós sportverseny – fogalmazta meg az egyik „zöld lurkó” a véleményét a téli olimpiákról.

Sanyi és Ádó – Shaoang beceneve – pedig elmondták, egyiküknek dominó, a másikuknak pedig alma volt az óvodai jele. Mindketten jó szívvel emlékeznek vissza az óvónőjükre, és hogy valószínűleg akkoriban nem nagyon szerettek délután aludni, most azonban ez a legkedvesebb szórakozásuk.

A Zöld Lurkók tagóvodában május 25-én a Kihívás Napja alkalmából sportdélelőttöt tartottak. A hét csoport 156 növendéke az udvaron hét helyszínen megrendezett sportprogramokon vett részt. Ezek közül a legnépszerűbb a gurulódeszka volt, mert ott a gyerekeket a két olimpiai bajnok húzta. A Liu testvérek pedig a kötélhúzásban is részt vettek, melyben hol Sanyi, hol pedig Ádó csapata nyert.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Zugló olimpiai bajnok díszpolgárait a fenntartó önkormányzat és a ZEÓ nevében Horváth Zsolt alpolgármester, Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke és Farkas Tibor Jánosné, a ZEÓ vezetője személyesen is köszöntötte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb