Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sportos szombatok karácsonyig

A Fővárosi Önkormányzat a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.-vel együttműködve a főváros öt iskolájában is lehetővé tette a lakosság számára a tornatermek, sportlétesítmények és eszközök ingyenes használatát. Az öt iskola egyike Zuglóban, a Füredi lakótelepen található.

A zuglói önkormányzat 2006-2010 között két iskolában, a Móra Ferenc Általános Iskolában és a Szent István Gimnáziumban biztosította szombatonként a tornatermek ingyenes használatát. A kezdeményezés nagyon népszerűnek bizonyult, a családok és a baráti társaságok nagy számban éltek a lehetőséggel. 2010 után azonban megszűnt ez a lehetőség.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

A Fővárosi Önkormányzat ezt a kezdeményezést szeretné feltámasztani, és ennek érdekében az év végéig szombatonként három kerület öt iskolájában is megnyitotta a tornatermeket a lakosság előtt. Az egyik iskola a már bejáratott Móra Ferenc Általános Iskola, amelyben két tornaterem, egy műfüves pálya és egy nagy aula is a sportolni vágyók rendelkezésére áll.

A program zuglói részét Rátonyi Gábor, a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. munkatársa szervezte, aki elmondta, hogy a Fővárosi Önkormányzat, illetve a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. öt szombatra – november 14-re, 21-re és 28-ra, valamint december 5-re és 19-re – bérelte ki a tornatermeket, ezeken a napokon fizetik a testnevelők munkáját, és a sportoláshoz eszközöket, pingpongasztalokat, labdákat, ütőket is biztosítanak, melyek a programot követően az iskola tulajdonában maradnak. A Móra sportlétesítményei ennek köszönhetően az említett szombatokon 10 és 15 óra között ingyenesen használhatók.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb