Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sporttörténelmet írt a BVSC

A hónap műhelye elismerést vehette át szerdán a BVSC-Zugló két szakosztálya. A díj történetében először fordult elő, hogy mindkét kategóriában ugyanaz az egyesületet lett az első.

A Magyar Olimpiai Bizottság Csörsz utcai székházában adták át A hónap műhelye díjakat május 4-én. A MOB, az Utanpotlassport.hu és az egyik sportszeráruház közös játékának eddig 39 díjazottja volt, és most fordult elő hatodik alkalommal, hogy nemcsak egyéni, hanem csapatsportban is eredményt hirdettek. A BVSC-Zugló szakosztályai már több alkalommal jelöltek, sőt néhányszor már győztesek is voltak, ám a díj történetében most fordult elő először, hogy mindkét kategóriában ugyanannak az egyesületnek a két szakosztálya lett az első.

A sporttörténelmi tettet a zuglói klub vívói és vízilabdázói hajtották végre, akik az elmúlt hónapokban sikert sikerre halmoztak. Az előbbiek az újvidéki kadet és junior vívó Európa-bajnokságon Pusztai Liza, Bérczy Dorottya és Andrásfi Tibor révén három arany- és egy bronzérmet, illetve számos jó helyezést szereztek, míg a pólósok több korosztályban is eredményesek voltak. Az ifik a Lemhényi-kupát, a serdülők pedig a Vízvári-kupát nyerték meg, az U21-es csapat a Komjádi-kupa harmadik helyén végzett. A BVSC-s vívók ráadásul abban is kiemelkednek a többi utánpótlás-nevelő műhely közül, hogy immár harmadik alkalommal hódították el A hónap műhelye címet.

Fotó: Riersch Tamás

Fotó: Riersch Tamás

Tóth Sándor, a zuglói klub alelnöke szerint a BVSC-Zugló mindig is utánpótlás-nevelő egyesület volt, mely tradícióra ma is nagyon büszkék, és amely elvárásnak ma is szeretnének megfelelni. A MOB Csörsz utcai székházában rendezett május 4-i ünnepségen Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a BVSC nevelő erejét a saját példájával bizonyította. Mint mondta, ő 3 évesen a Szőnyi úton tanult meg úszni, ott lett vízilabdázó, első OB I-es mérkőzését is a klub színeiben játszotta.

Egy másik legenda, dr. Kamuti Jenő pedig azt hangsúlyozta ki, hogy a BVSC saját utánpótlásából extra klasszisok kerültek ki. Az 1972-es müncheni olimpián például Fenyvesi Csaba egyéniben és csapatban arany-, Bóbis Ildikó egyéniben és csapatban ezüst-, Kamuti Jenő és Marót Péter egyéniben ezüst-, míg Gerevich Pál és Marót Péter csapatban bronzérmes lett. Erre az eredménysorra sok ország büszke lenne.

A BVSC-Zugló két szakosztálya ezzel a sikerrel nemcsak a kitüntető címet, illetve az azzal járó kétszer 500.000 Ft-os vásárlási utalványt nyerte el, hanem azt is, hogy bekerült abba az elitkörbe, melyből az elmúlt év legjobb műhelyeit választják majd ki. Ez utóbbi szavazás győztese pedig az elismerés mellett már egy kétmillió forintos vásárlási utalvánnyal gazdagodhat majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb